Na het succes van Billy's Violence, was het verlangen om dit intense verhaal verder te zetten te groot bij zowel het artistieke team, de cast als de crew, wat maakt dat er een vervolg komt: Billy’s Joy. Victor Lauwers zet zich wederom aan de herwerking van Shakespeare’s teksten om te zien wat die nog kunnen betekenen in onze tijd - een tijd van grote controverses, vulgaire polemieken, cancel culture, structureel racisme, klimaatveranderingen, oorlog. Wat valt er nog te lachen? Is humor het wapen van de lafaard of een vorm van activisme?

Voor Billy’s Violence onderzocht Victor Afung Lauwers 10 tragedies van Shakespeare en herschreef hij ze tot gewelddadig liefdevolle, intieme dialogen waarin de vrouw centraal staat, ontdaan van elke historische referentie, van elke anekdotiek.

Songs of Disconnection is een volgende stap in Seghers’ onderzoek naar de potentieel tragische relatie tussen entertainer en toeschouwer. Deze ligt in de onweerstaanbare drang om te delen en te connecteren en de wezenlijke onmogelijkheid daarvan.

Al het goede gaat over verlies en hoop. Een liefdesverhaal in een tijd waar Europa zijn waarden te grabbel gooit en een grote groep mensen zich laat verleiden tot haat en onbegrip.

Geobsedeerd door de nacht en geïnspireerd door zowel haar voorouders als het Javaanse schimmenspel Wayang, gaat de in Surabaya (Indonesië) geboren Grace Ellen Barkey in haar installatieve performance MALAM / NIGHT een dialoog aan met het obscure en zoekt naar de verbeeldig van haar herinnering.

Nieuws
15 september 2023
MILL'S BEAUTY REALITY SALON 2023

Na twee succesvolle jaargangen, is MILL’S BEAUTY REALITY SALON ook in 2023 terug. MBRS is een fellowship ontwikkeld door en binnen Needcompany. Het is ontstaan uit het verlangen om de multidisciplinaire artistieke zoektocht die Needcompany 30 jaar geleden startte verder te zetten. Met dit initiatief ter waarde van 10.000 euro willen we kunstenaars de kans bieden om tijdloos en niet resultaatgericht te denken en te creëren. Onze doelstelling is om nieuwe, duurzame verbindingen aan te gaan.

Voor MILL'S REALITY SALON nodigen we kunstenaars uit die nooit eerder samenwerkten met Needcompany. De oproep werd gelanceerd en staat open voor alle nationaliteiten en leeftijden met extra aandacht voor kunstenaars met een link met Brussel. Deadline = 25 oktober!

27 juni 2023
Wereldpremière Billy's Joy

Op 11 juli is het eindelijk zo ver: Billy’s Joy gaat in première op ImPulsTanz in Wenen. Na maanden voorbereiden en repeteren, is het tijd om de ‘vloeibare komedie’, de HYSTORIE aan het publiek voor te stellen.

Victor Lauwers zet zich wederom aan de herwerking van Shakespeare’s teksten om te zien wat die nog kunnen betekenen in onze tijd - een tijd van grote controverses, vulgaire polemieken, cancel culture, structureel racisme, klimaatveranderingen, oorlog. Wat valt er nog te lachen? Is humor het wapen van de lafaard of een vorm van activisme?

6 maart 2023
Billy's Violence in Antwerpen

Op zaterdag 18 maart (20u) en zondag 19 maart (15u) zal Billy's Violence, de gelauwerde voorstelling van Needcompany, na succesvolle passages in Brugge, Gent, Brussel en over heel Europa eindelijk te zien zijn in de Bourlaschouwburg in Antwerpen.

De Morgen (****), De Standaard (****), Knack (****), El País (****), Les Inrocks en veel andere internationale pers hadden enkel lovende woorden voor de radicale herwerking van de tragedies van Shakespeare door schrijver Victor Afung Lauwers, componist Maarten Seghers en regisseur Jan Lauwers. Mis het niet en koop je tickets nu!

23 december 2021
Billy's Violence muziek online

In juli 2021 ging Billy’s Violence, een radicale herwerking van de tragedies van Shakespeare door Victor Afung Lauwers in een regie van Jan Lauwers, in première op het Festival Grec in Barcelona. Maarten Seghers componeerde de originele muziek die de performance extra gelaagdheid, weerhaakjes en intensiteit geeft.

Vanaf vandaag is de muziek beschikbaar op alle grote streamingservices (Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer etc) en digitale winkels. Er werd in juli reeds een fysieke release op vinyl uitgebracht. De gelimiteerde, met zorg ontwikkelde release is verkrijgbaar via de bandcamp van Needcompany. Zij die de digitale release graag kopen, kunnen ook op onze Bandcamp terecht.

Speeldata

Oktober 2023
13 oktSongs of DisconnectionACTORAL (Marseille FR) Première
14 oktSongs of DisconnectionACTORAL (Marseille FR)
November 2023
10 novBilly's JoyTeatro Central (Sevilla ES)
11 novBilly's JoyTeatro Central (Sevilla ES)
23 novEXPLO #3MILL (Needcompany) (Brussel BE)
24 novEXPLO #3MILL (Needcompany) (Brussel BE)
28 novBilly's JoyCC Brugge (Brugge BE) Première
December 2023
01 decBilly's JoyNTGent (Gent BE)
Januari 2024
20 janBilly's ViolenceCC De Spil (Roeselare BE)
23 janBilly's JoyLe Quartz (Brest FR)
Speeldata

Oktober 2023
13 oktSongs of Disconnection
 Marseille FR  ACTORAL Première
14 oktSongs of Disconnection
 Marseille FR  ACTORAL
November 2023
10 novBilly's Joy
 Sevilla ES  Teatro Central
11 novBilly's Joy
 Sevilla ES  Teatro Central
23 novEXPLO #3
 Brussel BE  MILL (Needcompany)
24 novEXPLO #3
 Brussel BE  MILL (Needcompany)
28 novBilly's Joy
 Brugge BE  CC Brugge Première
December 2023
01 decBilly's Joy
 Gent BE  NTGent
Januari 2024
20 janBilly's Violence
 Roeselare BE  CC De Spil
23 janBilly's Joy
 Brest FR  Le Quartz
Needcompany
Ensemble weNEEDmoreCOMPANY Invisible Time Contact
 
producties
Jan Lauwers Grace Ellen Barkey Maarten Seghers performing arts beeldende kunst Film
 
speeldata
Kalender
 
Publicaties
Boeken Muziek Film
 
Nieuwsbrief
Aanmelden Archief
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Privacy  |  Pro area
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.