Al het goede gaat over verlies en hoop. Een liefdesverhaal in een tijd waar Europa zijn waarden te grabbel gooit en een grote groep mensen zich laat verleiden tot haat en onbegrip.

Met Probabilities of Independent Events keert Barkey terug naar het absurde. Alles is mogelijk. Het kan niet mislukken.

De Band Facing the Wrong Way negeert de muur van het theater waar hij tegenaan staat te brullen. Hij zingt voorbij de muur. Ofwel geraakt hij erdoor. Ofwel gaat de muur opzij. Ofwel niet en knalt iedereen en alles er tegenaan. Wat telt is de moeite die het kost.

“Om altijd maar ’t leven te bezingen, dat houdt niemand vol. De dood of liever gezegd de eindigheid der mensen verdient ook een lied, een dansje.”

Jan Lauwers vertrekt van de stambomen van zijn performers en schrijft een nieuw verhaal op basis van hun verschillende nationaliteiten, culturen en talen.

15 november 2019
December Dance 19

Needcompany cureert December Dance 19, het jaarlijkse Brugse festival voor hedendaagse dans van Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge. Grace Ellen Barkey, Jan Lauwers en Maarten Seghers maakten een eigenzinnige selectie over verschillende continenten, genres en generaties heen.

Needcompany opent en eindigt het festival met premières en kiest tussenin met werk van gevestigde en nieuwe iconen van de hedendaagse dans, performance en muziek: William Forsythe, Marlene Monteiro Freitas, MaisonDahlBonnema, Sung-Im Her, Dana Michel, Miet Warlop, Wim Vandekeybus, United Cowboys, Mohamed Toukabri, Simon Lenski, George van Dam en Fouad Boussouf. De vrienden van Cinemaximiliaan tekenen present met een sfeervolle combo van filmconcert en familiebanket.

24 september 2019
Jan Grosfeld 1956-2019

In droefte neemt Needcompany afscheid van beeldend kunstenaar en onafhankelijk curator Jan Grosfeld (°1956), sinds 20 jaar lid van de raad van bestuur, dierbare vriend van Grace Ellen Barkey en Jan Lauwers, mentor van velen. De uitvaart vindt plaats op donderdag 26 september om 12u in Westergasfabriek Amsterdam.

7 maart 2019
Needlapb @ Dag van de Dans

Speciaal voor Dag van de Dans op zaterdag 27 april 2019 geeft Needcompany een inkijk in haar nieuwe creatie Al het goede.

Needlapb is een open denkruimte met een ongelimiteerde vrijheid en een unieke kans om een blik te werpen op het werkproces van het gezelschap. Het is de ongestolde kern van Needcompany, de plek waar het werkproces vloeibaar en dynamisch is en nog geen definitieve vorm gevonden heeft.

Dit Needlapb is helaas volzet. Je kan niet meer inschrijven.

14 januari 2019
Grace Ellen Barkey @ Witte de With

In februari nodigen directeur Sofía Hernández Chong Cuy en curator Samuel Saelemakers van Witte de With Grace Ellen Barkey uit om de lopende tentoonstelling “Een tentoonstelling met een audioscript door Sarah Demeuse en Wendy Tronrud en een soundtrack door Mario García Torres in samenwerking met Sol Oosel” een visuele en performatieve invulling te geven.

Grace Ellen Barkey palmt er de derde verdieping in met verschillende installaties die de toeschouwer uitnodigen om deel te worden van haar zintuigelijke werk. Barkey’s installaties zijn een onderzoek naar het transponeren van een ruimte naar een engte. Ze verzamelt, filmt en fotografeert bloemen, bladeren en andere flora uit haar tuin en directe omgeving. Het is een claustrofobische blik op de gedachte dat mensen sterfelijk zijn en de natuur eeuwig is. Schoonheid is alleen maar mooi als ze vergankelijk is. Dan pas krijgt ze een geschiedenis.

De tententoonstelling in Witte de With Center for Contemporary Art in Rotterdam loopt van 27 januari tot 5 mei. De interventies van Grace Ellen Barkey vinden plaats op 9 en 10 februari.

Speeldata

Februari 2020
08 febAl het Goede
 Reims FR  Comédie, Centre dramatique national de Reims
09 febAl het Goede
 Reims FR  Comédie, Centre dramatique national de Reims
18 febConcert by a Band Facing the Wrong Way
 Wenen AT  Le Studio
29 febConcert by a Band Facing the Wrong Way
 Rijeka HR  Rijeka 2020
Maart 2020
03 mrtAl het Goede
 Rijeka HR  Rijeka 2020
04 mrtAl het Goede
 Rijeka HR  Rijeka 2020
06 mrtFOREVER
 Rijeka HR  Rijeka 2020
April 2020
01 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
02 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
03 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
Needcompany
Ensemble weNEEDmoreCOMPANY Contact Ontwikkeling Vacature
 
producties
Jan Lauwers Grace Ellen Barkey Maarten Seghers performing arts beeldende kunst Film
 
speeldata
Kalender
 
Shop
Boeken Muziek Film
 
Nieuwsbrief
Aanmelden Archief
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Privacy  |  Pro area
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.