Voor Billy’s Violence onderzocht Victor Afung Lauwers 10 tragedies van Shakespeare en herschreef hij ze tot gewelddadig liefdevolle, intieme dialogen waarin de vrouw centraal staat, ontdaan van elke historische referentie, van elke anekdotiek.

Molly Bloom brengt de innerlijke monoloog van de ontrouwe echtgenote van Leopold Bloom. Een nieuwe creatie van Viviane De Muynck en Jan Lauwers, naar het laatste hoofdstuk van James Joyce’s Ulysses.

Intolleranza 1960 is een opera die meer vragen stelt dan antwoorden geeft. Kan Intolleranza 1960 in wezen een opera genoemd worden of speelt de evenementswaarde van dit werk een veel belangrijkere rol? Overstijgt Intolleranza 1960 haar eigen politieke inhoud door hem vandaag te presenteren: Intolleranza 2021?

Al het goede gaat over verlies en hoop. Een liefdesverhaal in een tijd waar Europa zijn waarden te grabbel gooit en een grote groep mensen zich laat verleiden tot haat en onbegrip.

Grace Ellen Barkey startte de ontwikkeling van haar nieuwe project Night met het filmen van haar tuin in het diepst van de nacht. Hierbij ontstonden verschillende opnames van planten, lichtschakeringen en schaduwen die elk op hun manier tot leven kwamen.

Nieuws
4 maart 2021
De laureaten van MILL'S BEAUTY REALITY SALON

In oktober 2020 lanceerden we met MILLL'S BEAUTY REALITY SALON een oproep naar artiesten. Met een beurs van 10000 euro wilden we hen in staat stellen om tijdloos te creëren en hun artistieke praktijk te ontwikkelen op een niet-resultaatgebonden manier.

We ontvingen meer dan 200 aanmeldingen uit de hele wereld. Een keuze maken was dan ook niet makkelijk en we willen uitdrukkelijk alle artiest bedanken voor het rijkelijk delen van hun ideeën en motivaties.

Vandaag zijn we zeer verheugd de twee laureaten van de eerste editie van MILL'S BEAUTY REALITY SALON bekend te kunnen maken.

28 december 2020
Online première Goldberg Variations

Een hedendaagse interpretatie van de beroemde Goldbergvariaties (J.S. Bach) door George van Dam en Simon Lenski zou in première gaan op de Dag van de Dans 2020 en Needcompany's EXPLO in MILL, maar beide voorstellingen werden vanwege de pandemie afgelast.

Nu werd, met de steun van de activiteitenpremie van de Vlaamse overheid, een opname van de performance gemaakt in Monty, Antwerpen op 17 december 2020.

De online première zal plaatsvinden op 29 december 2020 om 20u op onze Facebook. Daarna blijft de opname beschikbaar tot 1 januari 2021 via onze website.

21 december 2020
A Festival of Shakespeare

Begin december begonnen in Brussel de repetities voor Billy's Violence, een nieuw stuk met een tekst van Victor Afung Lauwers, gebaseerd op de tien tragedies van Shakespeare. Maar wat betekent het om nu, in 2020, terug te keren naar Shakespeare, als we steeds meer scepsis over Shakespeare kunnen horen?

Om Billy's Violence te contextualiseren, zowel op de tijdslijn van de geschiedenis van Needcompany, als op het moment van onze hedendaagse ervaring, presenteren we met A Festival of Shakespeare audiovisuele en tekstuele duiding uit het archief.

7 december 2020
Inside Billy's Violence

Met Invisible Time lanceren we een nieuw platform waarop de creatieperiode - de onzichtbare tijd voor de uiteindelijke voorstelling - centraal staat. Het is de kans om ons publiek onder te dompelen in de inhoud van een voorstelling en de wereld eromheen.

Billy's Violence is de ideale voorstelling voor de eerste uitingen van Invisible Time. De productie belichaamt de geest van Needcompany met een Europese cast, een indrukwekkende setting en een historische invalshoek. Genoeg voedingsbodem voor creatieve, interessante content!

Het platform zal regelmatig geüpdatet worden.

Needcompany
Ensemble weNEEDmoreCOMPANY Invisible Time Contact
 
producties
Jan Lauwers Grace Ellen Barkey Maarten Seghers performing arts beeldende kunst Film
 
speeldata
Kalender
 
Publicaties
Boeken Muziek Film
 
Nieuwsbrief
Aanmelden Archief
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Privacy  |  Pro area
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.