Al het goede gaat over verlies en hoop. Een liefdesverhaal in een tijd waar Europa zijn waarden te grabbel gooit en een grote groep mensen zich laat verleiden tot haat en onbegrip.

Intolleranza 1960 is een opera die meer vragen stelt dan antwoorden geeft. Kan Intolleranza 1960 in wezen een opera genoemd worden of speelt de evenementswaarde van dit werk een veel belangrijkere rol? Overstijgt Intolleranza 1960 haar eigen politieke inhoud door hem vandaag te presenteren: Intolleranza 2020?

Met Probabilities of Independent Events keert Barkey terug naar het absurde. Alles is mogelijk. Het kan niet mislukken.

De Band Facing the Wrong Way negeert de muur van het theater waar hij tegenaan staat te brullen. Hij zingt voorbij de muur. Ofwel geraakt hij erdoor. Ofwel gaat de muur opzij. Ofwel niet en knalt iedereen en alles er tegenaan. Wat telt is de moeite die het kost.

“Om altijd maar ’t leven te bezingen, dat houdt niemand vol. De dood of liever gezegd de eindigheid der mensen verdient ook een lied, een dansje.”

18 februari 2020
Dag van de Dans

Dag van de Dans bestaat 5 jaar. Eén van de hoogtepunten van deze jaarlijkse ode aan de hedendaagse dans in Brussel en Vlaanderen vindt plaats in het Gosset-gebouw. Op zaterdag 25 april openen Needcompany en Peeping Tom hun deuren en nodigen u uit voor een gevarieerd programma.

In de namiddag presenteren we Goldberg Variations in MILL. George van Dam en Simon Lenski benaderen Bachs mythische werk vanuit een eigentijdse interesse voor performance en beeldende kunst. Ze geven context aan de compositie, bouwen de interne structuur uit, maar bewaren de muzikale integriteit van het werk.

Meer info en inschrijvingen

31 januari 2020
Magnolia @ UZ Jette

In de inkomhal van het Universitair Ziekenhuis in Jette exposeert Grace Ellen Barkey twee site-specifieke werken: Magnolia en Nachtmagnolia.

Grace Ellen Barkey rolt ons met haar dag-nacht beelden in een denkbeeldig universum waarin de tijd niet meer van tel is en het leven zich aandient als een verloop en beloop van de natuur. De hal van het ziekenhuis is een transit vol drukte. En soms ook een rustpunt waarbij het goed kan zijn dat er schoonheid is via kunst. - Luk Lambrecht

De expo loopt nog tot 30 april in UZ Brussel, Laarbeeklaan 101, 1090 Jette.

15 november 2019
December Dance 19

Needcompany cureert December Dance 19, het jaarlijkse Brugse festival voor hedendaagse dans van Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge. Grace Ellen Barkey, Jan Lauwers en Maarten Seghers maakten een eigenzinnige selectie over verschillende continenten, genres en generaties heen.

Needcompany opent en eindigt het festival met premières en kiest tussenin met werk van gevestigde en nieuwe iconen van de hedendaagse dans, performance en muziek: William Forsythe, Marlene Monteiro Freitas, MaisonDahlBonnema, Sung-Im Her, Dana Michel, Miet Warlop, Wim Vandekeybus, United Cowboys, Mohamed Toukabri, Simon Lenski, George van Dam en Fouad Boussouf. De vrienden van Cinemaximiliaan tekenen present met een sfeervolle combo van filmconcert en familiebanket.

14 januari 2019
Witte de With

Directeur Sofía Hernández Chong Cuy en curator Samuel Saelemakers van Witte de With nodigen Grace Ellen Barkey uit om de lopende tentoonstelling een visuele en performatieve invulling te geven.

Grace Ellen Barkey palmt er de derde verdieping in met verschillende installaties die de toeschouwer uitnodigen om deel te worden van haar zintuigelijke werk. Barkey’s installaties zijn een onderzoek naar het transponeren van een ruimte naar een engte. Ze verzamelt, filmt en fotografeert bloemen, bladeren en andere flora uit haar tuin en directe omgeving. Het is een claustrofobische blik op de gedachte dat mensen sterfelijk zijn en de natuur eeuwig is. Schoonheid is alleen maar mooi als ze vergankelijk is. Dan pas krijgt ze een geschiedenis.

Speeldata

Februari 2020
29 febConcert by a Band Facing the Wrong WayRijeka 2020 (Rijeka HR)
Maart 2020
03 mrtAl het GoedeRijeka 2020 (Rijeka HR)
04 mrtAl het GoedeRijeka 2020 (Rijeka HR)
06 mrtFOREVERRijeka 2020 (Rijeka HR)
April 2020
01 aprAl het GoedeToneelhuis (Antwerpen BE)
02 aprAl het GoedeToneelhuis (Antwerpen BE)
03 aprAl het GoedeToneelhuis (Antwerpen BE)
04 aprAl het GoedeToneelhuis (Antwerpen BE)
28 aprFOREVERThéâtre Garonne (Toulouse FR)
29 aprFOREVERThéâtre Garonne (Toulouse FR)
Speeldata

Februari 2020
29 febConcert by a Band Facing the Wrong Way
 Rijeka HR  Rijeka 2020
Maart 2020
03 mrtAl het Goede
 Rijeka HR  Rijeka 2020
04 mrtAl het Goede
 Rijeka HR  Rijeka 2020
06 mrtFOREVER
 Rijeka HR  Rijeka 2020
April 2020
01 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
02 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
03 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
04 aprAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis
28 aprFOREVER
 Toulouse FR  Théâtre Garonne
29 aprFOREVER
 Toulouse FR  Théâtre Garonne
Needcompany
Ensemble weNEEDmoreCOMPANY Contact Events Ontwikkeling
 
producties
Jan Lauwers Grace Ellen Barkey Maarten Seghers performing arts beeldende kunst Film
 
speeldata
Kalender
 
Shop
Boeken Muziek Film
 
Nieuwsbrief
Aanmelden Archief
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Privacy  |  Pro area
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.