Na het succes van De kamer van Isabella (2004) over Jan Lauwers' familiegeschiedenis, duikt Lauwers nu de familiegeschiedenis van Stefan Hertmans in, tussen kunst en oorlog, te midden van de Vlaamse strijd.

Jan Lauwers vertrekt van de stambomen van zijn performers en schrijft een nieuw verhaal op basis van hun verschillende nationaliteiten, culturen en talen.

Een concert van een band die de foute kant op kijkt

“Om altijd maar ’t leven te bezingen, dat houdt niemand vol. De dood of liever gezegd de eindigheid der mensen verdient ook een lied, een dansje.”

Laugh and be gentle to the unknown.

13 september 2017
CINEMAXIMILIAAN @ MILL’S HOME CINEMA EVENING

Op vrijdag 22 september zwaaien de deuren van MILL nogmaals open voor CINEMAXIMILIAAN @ MILL'S HOME CINEMA EVENING. Cinemaximiliaan (een pop-upcinema voor en door nieuwkomers) toont er een selectie kortfilms.

Na de pauze staat Goldfish Game op het programma. Het is een kans om Jan Lauwers' eerste langspeelfilm nog eens te zien die in 2004 tijdens het Slamdance Filmfestival (USA) in de prijzen viel met de ‘Grand Jury Honor for Best Ensemble Cast’.

25 maart 2017
Needcompany verhuist naar Molenbeek

Na 23 jaar verhuist Needcompany van centrum Brussel naar de voormalige tabaksfabriek Gosset in de Gabrielle Petitstraat in Molenbeek. Dit meerstemmige gebouw werd tijdens het interbellum door art deco architect Adrien Blomme gebouwd. De verhuis zorgt voor een nieuwe en belangrijke fase in het dertigjarige bestaan van Needcompany, waarbij de deuren naar jonge makers geopend worden, omdat het de ambitie is om dit gebouw breder open te stellen. Zo krijgt onder meer Kuiperskaai, een collectief van performers, muzikanten, beeldende kunstenaars en schrijvers, er een werkplek.

Binnenkort
Maart 2018
10 mrtOorlog en terpentijnLeuven
11 mrtOorlog en terpentijnLeuven
16 mrtOorlog en terpentijnSevilla
17 mrtOorlog en terpentijnSevilla
22 mrtOorlog en terpentijnPalma de Mallorca / ILLES BALEARS
25 mrtDe blinde dichterWroclaw
27 mrtOorlog en terpentijnBrussel
28 mrtOorlog en terpentijnBrussel
29 mrtOorlog en terpentijnBrussel
30 mrtOorlog en terpentijnBrussel
 

Van 21 oktober 2017 tot 15 april 2018 loopt in Oostende de tentoonstelling 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam' van de curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos. Zij kozen o.a. het werk Glory Hole van OHNO COOPERATION.

Binnenkort
Maart 2018
10 mrtOorlog en terpentijn
 Leuven
11 mrtOorlog en terpentijn
 Leuven
16 mrtOorlog en terpentijn
 Sevilla
17 mrtOorlog en terpentijn
 Sevilla
22 mrtOorlog en terpentijn
 Palma de Mallorca / ILLES BALEARS
25 mrtDe blinde dichter
 Wroclaw
27 mrtOorlog en terpentijn
 Brussel
28 mrtOorlog en terpentijn
 Brussel
29 mrtOorlog en terpentijn
 Brussel
30 mrtOorlog en terpentijn
 Brussel
 

Van 21 oktober 2017 tot 15 april 2018 loopt in Oostende de tentoonstelling 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam' van de curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos. Zij kozen o.a. het werk Glory Hole van OHNO COOPERATION.

Needcompany
Ensemble
weNEEDmoreCOMPANY
Contact
Ontwikkeling
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Pro area