We leven in uitzonderlijke tijden. Wederom nemen veel Europese regeringen aanvullende maatregelen om de verspreiding van COVID-19 een halt toe te roepen. We begrijpen deze beslissingen. Hoewel kunst zeker wat licht kan brengen in deze donkere periode, moeten we de druk op onze gezondheidszorg erkennen en denken aan zij die zorg verlenen aan anderen en aan zij die zorg nodig hebben.

Het is niet makkelijk om onze producties - waar we hard aan hebben gewerkt en die we graag aan de wereld willen laten zien - on hold te zetten maar het is de enige verantwoorde keuze op dit moment. We moeten nu al het mogelijke doen om de hardwerkende mensen in de gezondheidszorg te steunen en ons respect en onze solidariteit te tonen.

Lees ons volledig statement

Molly Bloom brengt de innerlijke monoloog van de ontrouwe echtgenote van Leopold Bloom. Een nieuwe creatie van Viviane De Muynck en Jan Lauwers, naar het laatste hoofdstuk van James Joyce’s Ulysses.

Over Needcompany

Needcompany is launching MILL's Beauty Salon, a fellowship committed to supporting artists in thinking, dreaming and creating. It is open to all nationalities & ages and designed for artists who have developed an independent body of work over a number of years. We want to address the question of whether the era of BEAUTY is over and whether REALITY has now become the main topic of artistic interest. Is it the case that the true moment of exploration occurs when one word is mistaken for another? All the information on the application can be found here.

Al het goede gaat over verlies en hoop. Een liefdesverhaal in een tijd waar Europa zijn waarden te grabbel gooit en een grote groep mensen zich laat verleiden tot haat en onbegrip.

Met Billy’s Violence worden de 13 tragedies van Shakespeare onderzocht en herschreven tot een nieuw verhaal. Het geweld van Shakespeare: de onmogelijke vijfde act van King Lear, de gruwelijke dood van Caesar, de brutaliteit van Titus Andronicus… Is dit gratuit, vermakelijk, noodzakelijk of onmogelijk?

4 september 2020
Bambi's Perspective @ Coup De Ville, Sint-Niklaas

Grace Ellen Barkey’s recente installaties zijn een onderzoek naar het transponeren van een ruimte naar een engte en nodigen de toeschouwer uit om deel te worden van het zintuigelijke werk. Ze verzamelt, filmt en fotografeert bloemen en bladeren uit haar eigen Brusselse stadstuin en haar directe omgeving en creëert “een claustrofobische blik op de gedachte dat mensen sterfelijk zijn en de natuur eeuwig is. Schoonheid is alleen maar mooi als ze vergankelijk is. Dan pas krijgt ze een geschiedenis.”

Voor haar installatie op het kunstenparcours ‘Coup de Ville’ in Sint-Niklaas vertrekt Barkey vanuit Bambi’s perspectief. Kunnen wij nog onschuldig kijken naar de natuur?

‘Coup de Ville’ (kunstenplatform WARP) gaat door van 11 september tot 11 oktober op verschillende locaties in Sint-Niklaas.

30 juli 2020
MILL's BEAUTY SALON - a fellowship programme

MILL’S REALITY SALON is een fellowship ontwikkeld door en binnen Needcompany. Het is ontstaan uit het verlangen om de multidisciplinaire artistieke zoektocht die Needcompany 30 jaar geleden startte verder te zetten. Met dit initiatief ter waarde van 10.000 euro willen we kunstenaars de kans bieden om tijdloos en niet resultaatgericht te denken en te creëren. Onze doelstelling is om nieuwe, duurzame verbindingen aan te gaan. Voor MILL'S REALITY SALON nodigen we daarom kunstenaars uit die nooit eerder samenwerkten met Needcompany. De oproep werd gelanceerd en staat open voor alle nationaliteiten en leeftijden.

13 maart 2020
Coronavirus

Naar aanleiding van de maatregelen van de Belgische federale regering om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, worden de voorstellingen van Al het goede en Forever in april, mei en juni uitgesteld. We zoeken momenteel samen naar nieuwe speeldata volgend seizoen.

In tijden van social distancing is het voor Needcompany belangrijk om haar kunst te blijven delen. En omdat de deuren van de theaters en cultuurhuizen nu voor onbepaalde tijd gesloten blijven, maakten we een speciale selectie van Needcompany shows en films om gewoon thuis te streamen.

Ondertussen blijft het Needcompany team bereikbaar. Zorg goed voor jezelf en voor anderen.

25 februari 2020
Dag van de Dans

Op 25 april 2020 zou normaal de 5e editie van Dag van de Dans plaats vinden. Needcompany en Peeping Tom hadden u graag uitgenodigd voor een gevarieerd programma in MILL. Omwille van de huidige maatregelen tegen de verdere verspreiding van het corona virus kan deze editie helaas niet doorgaan.

We zoeken een nieuwe datum voor de Goldberg Variations van George van Dam en Simon Lenski.

En save the date! Volgend jaar vindt de Dag van de Dans plaats op zaterdag 24 april 2021.

Speeldata

November 2020
24 novAl het GoedeToneelhuis (Antwerpen BE) Uitgesteld
26 novEXPLOMILL (Needcompany) (Brussel BE) Uitgesteld
27 novEXPLOMILL (Needcompany) (Brussel BE) Uitgesteld
28 novEXPLOMILL (Needcompany) (Brussel BE) Uitgesteld
December 2020
29 decProbabilities of Independent Events Bozar (Brussel BE) Uitgesteld
30 decProbabilities of Independent Events Bozar (Brussel BE) Uitgesteld
Speeldata

November 2020
24 novAl het Goede
 Antwerpen BE  Toneelhuis Uitgesteld
26 novEXPLO
 Brussel BE  MILL (Needcompany) Uitgesteld
27 novEXPLO
 Brussel BE  MILL (Needcompany) Uitgesteld
28 novEXPLO
 Brussel BE  MILL (Needcompany) Uitgesteld
December 2020
29 decProbabilities of Independent Events
 Brussel BE  Bozar Uitgesteld
30 decProbabilities of Independent Events
 Brussel BE  Bozar Uitgesteld
Needcompany
Ensemble weNEEDmoreCOMPANY Contact
 
producties
Jan Lauwers Grace Ellen Barkey Maarten Seghers performing arts beeldende kunst Film
 
speeldata
Kalender
 
Shop
Boeken Muziek Film
 
Nieuwsbrief
Aanmelden Archief
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Privacy  |  Pro area
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.