Na het succes van De kamer van Isabella (2004) over Jan Lauwers' familiegeschiedenis, duikt Lauwers nu de familiegeschiedenis van Stefan Hertmans in, tussen kunst en oorlog, te midden van de Vlaamse strijd.

Jan Lauwers vertrekt van de stambomen van zijn performers en schrijft een nieuw verhaal op basis van hun verschillende nationaliteiten, culturen en talen.

“Om altijd maar ’t leven te bezingen, dat houdt niemand vol. De dood of liever gezegd de eindigheid der mensen verdient ook een lied, een dansje.”

Een gevecht tussen koppige ritmiek en melodische stroop. Deze waarheid wordt verpatst: de verwondering over het bijna niets.

13 september 2017
CINEMAXIMILIAAN @ MILL’S HOME CINEMA EVENING

Op vrijdag 22 september zwaaien de deuren van MILL nogmaals open voor CINEMAXIMILIAAN @ MILL'S HOME CINEMA EVENING. Cinemaximiliaan (een pop-upcinema voor en door nieuwkomers) toont er een selectie kortfilms.

Na de pauze staat Goldfish Game op het programma. Het is een kans om Jan Lauwers' eerste langspeelfilm nog eens te zien die in 2004 tijdens het Slamdance Filmfestival (USA) in de prijzen viel met de ‘Grand Jury Honor for Best Ensemble Cast’.

25 maart 2017
Needcompany verhuist naar Molenbeek

Na 23 jaar verhuist Needcompany van centrum Brussel naar de voormalige tabaksfabriek Gosset in de Gabrielle Petitstraat in Molenbeek. Dit meerstemmige gebouw werd tijdens het interbellum door art deco architect Adrien Blomme gebouwd. De verhuis zorgt voor een nieuwe en belangrijke fase in het dertigjarige bestaan van Needcompany, waarbij de deuren naar jonge makers geopend worden, omdat het de ambitie is om dit gebouw breder open te stellen. Zo krijgt onder meer Kuiperskaai, een collectief van performers, muzikanten, beeldende kunstenaars en schrijvers, er een werkplek.

Binnenkort
September 2017
22 sepGoldfish GameSint-Jans-Molenbeek
30 sepDe blinde dichterSarajevo/Zenica
Oktober 2017
05 oktFOREVERAntwerpen
11 oktDe blinde dichterParis
12 oktDe blinde dichterParis
13 oktDe blinde dichterParis
14 oktDe blinde dichterParis
15 oktDe blinde dichterParis
17 oktDe blinde dichterParis
18 oktDe blinde dichterParis
Binnenkort
September 2017
22 sepGoldfish Game
 Sint-Jans-Molenbeek
30 sepDe blinde dichter
 Sarajevo/Zenica
Oktober 2017
05 oktFOREVER
 Antwerpen
11 oktDe blinde dichter
 Paris
12 oktDe blinde dichter
 Paris
13 oktDe blinde dichter
 Paris
14 oktDe blinde dichter
 Paris
15 oktDe blinde dichter
 Paris
17 oktDe blinde dichter
 Paris
18 oktDe blinde dichter
 Paris
Needcompany
Ensemble
weNEEDmoreCOMPANY
Contact
Ontwikkeling
Website in opbouw. Binnenkort meer informatie beschikbaar.
NEEDCOMPANY  |  info@needcompany.org  |  Pro area